• پنجشنبه ۲۲ آذر ماه، ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۲
  • دسته بندی : اقتصادی
  • کد خبر : 979-5674-5
  • خبرنگار : 04
  • منبع خبر : ----

/همایش بزرگداشت روز غذا در شیراز/

رازقی: فارس تامین کننده ۱۱.۵ درصد غذای کشور است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس گفت: فارس با دارا بودن ۷ درصد از وسعت و ۵.۶ درصد از جمعیت کشور ۱۱.۵ درصد غذای کشور را تامین می کند .

به گزارش ایسنا منطقه فارس، جمال رازقی عصر چهارشنبه بیست و یک آذر در همایش گرامی داشت روز جهانی غذا در شیراز گفت: ۹۳۰ واحد تولیدی محصولات تبدیلی در استان وجود دارد که ۷۸۰ واحد آن دارای پروانه از وزارت بهداشت است .

او با اشاره به اینکه بیشترین واحد تولیدی در استان پس از کانی‌های غیرفلزی در بخش صنایع تبدیلی است، ادامه داد: سهم صنایع تبدیلی از ارزش افزوده استان تنها حدود یک درصد است. نکته تاسف بار اینکه با وجود اشتغال و سرمایه گذاری ایجاد شده در استان، این صنعت داری ارزش افزوده بسیار پایینی است .

رازقی با بیان اینکه ارزش افزوده بخش کلان صنعت فارس ۱۰.۵ درصد و بخش کشاورزی ۱۷   درصد است، ادامه داد: این آمار نشان دهنده آن است که در بخش صنایع تبدیلی اصلا خوب کار نکرده‌ایم .

او با تشریح شرایط سخت این سال‌ها از جمله خشکسالی، عدم مدیریت بهینه آب و مهاجرت از روستاها به شهرها گفت: در دهه گذشته سطح کیفی تولید در واحدهای صنایع تبدیلی در استان رشد اساسی داشته است .

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی صنایع غذایی و تبدیلی استان فارس اضافه کرد: واحدهای صنایع تبدیلی در برابر وزارت بهداشت مکلف هستند و باید خط قرمز سلامت را حفظ کنند .

رازقی جهرمی با ارائه درخواست‌هایی از وزارت بهداشت گفت: انتظار داریم که دست صنایع تبدیلی را آزاد بگذارند و هزینه های اضافی را به واحدهای تبدیلی تحمیل نکنند؛ صنایع تبدیلی خود به خود با بحران قیمت تمام شده رو به رو هستند .

او با تاکید بر اموری که مربوط به خط قرمز سلامت نیست خواهان کاهش هزینه‌ها شد و با اشاره به اینکه نهادهای نظارتی متفاوتی بر محصولات تولیدی واحدهای صنایع تبدیلی نظارت دارند، گفت: طبیعی است که این شرایط هزینه های اضافی را به واحدها تحمیل کرده و باعث بحران قیمت تمام شده برای محصولات می‌شود .

رازقی همچنین به موضوع محدودیت در نام گذاری محصولات اشاره و اضافه کرد: اجازه بدهید که واحدهای تولید ابتکار داشته باشند و بتوانند محصولات جدید را با بافت و طعم جدید تولید کنند .

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی صنایع غذایی و تبدیلی فارس با تاکید بر وجود محدودیت و سخت گیری برای واحدهای تولید محصولات غذایی و تبدیلی و در نظر نگرفتن این محدودیت ها برای بخش‌های دیگر توسط وزارت بهداشت، گفت: اگر وزارت بهداشت مسئولیت سلامت غذا را به عهده دارد باید در همه نقاط مقررات یکسانی اعمال شود؛ مگر اجازه قدم زدن گربه در سالن‌های تولیدی داده می‌شود که در رستوران‌ها قدم می زنند.

رازقی گفت: چرا دوگانه نگری وجود دارد؛ واحدهای صنفی باید با کمترین هزینه ممکن بتوانند محصولات تولیدی را به دست مصرف کنند برسانند ولی با اعمال مقررات(که عمدتا به حق است) هزینه‌های اضافی به واحدهای تولیدی تحمیل و باعث می‌شود  تولید کننده نتواند در بازار رقابت کند .

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس همچنین از شرایط ارزش افزوده انتقاد و اضافه کرد: بخش کشاورزی معاف از مالیات ارزش افزوده است اما اگر این ماده اولیه وارد صنعت شود مشمول مالیات بر ارزش افزوده می شود؛ به زبان ساده تر می گویند تولید نکنید .


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: