• سه شنبه ۱۶ آبان ماه، ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۱
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 968-3176-5
  • خبرنگار : 04
  • منبع خبر : ----

نوشيدن بیش از حد چای سبز توصيه نمي‌شود

  علي‌رغم توصيه‌هايي كه براي استفاده از چاي سبز به‌عنوان يك نوشيدني با خواص دارويي، به افراد مختلف وجود دارد اما هيچ يك از متخصصان تغذيه، اسراف در شرب اين نوشيدني را توصيه نمي‌كنند .

به گزارش ايسنا منطقه‌ي فارس يك كارشناس تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شيراز با تاييد اين نكته كه چاي سبز داراي خواص آنتي‌اكسيدان قوي بوده و مي‌تواند خطر بروز سرطان در افراد را كاهش دهد، تاكيد دارد كه اين نوشيدني با بسياري از داروها تداخل دارد و استفاده از آن بايد متناسب و متعادل باشد .

عاطفه كهنسال گفت: چاي سبز دارای آنتی اکسیدان‌هايي قوی به نام "كاتچن" ست که انسان را در برابر سرطان محافظت مي‌كند .

او با بيان اينكه بروز سرطان در افراديكه چاي سبز مي‌نوشند در مقايسه با افرادي كه از اين نوشيدني استفاده نمي‌كنند، كمتر است، گفت: چای سبز می‌تواند در برابر سرطان پروستات و پستان که هر دو به ترتیب شایع‌ترین سرطان در مردان و زنان است محافظت کند؛ همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد و به کاهش وزن کمک کند .

اين كارشناس تغذيه گفت: کافئین و کاتچین موجود در چای سبز متابولیسم را افزایش می دهد و باعث سوزاندن چربی می شود؛ به طور کلی مصرف چای سبز می تواند در مصرف روزانه 75 تا 100 کالری در روز کمک کند .

این کارشناس تغذیه اضافه کرد: نوشیدن چای سبز باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد مغز،بهبود سلامت دندان و کاهش خطر ابتلا به بیماری آرتریت، آلزایمر و پارکینسون می شود .

او ادامه داد: شواهد متضادی در مورد مصرف چای سبز وجود دارد؛ بعضی از مطالعات مزایای سلامتی را در افرادی که یک فنجان در روز بنوشند مطرح می کند در حالی که سایر مطالعات پنج یا چند فنجان در روز را به عنوان مطلوب نشان می دهد، با این حال، مقدار مناسب برای نوشیدن ممکن است به بیماری بستگی داشته باشد .

كهنسال ضمن اشاره به فوايد كافئين و كاتچين، تاكيد دارد كه مصرف بيش از اندازه اين مواد پيامدهاي جانبي را براي برخي از مصرف‌كنندگان به‌دنبال دارد؛ پيامدهايي نظير احساس اضطراب، دخالت در خواب، ايجاد اختلالات معده‌اي و بروز سردرد .

اين كارشناس تغذيه با تصريح اينكه مصرف مقدار زیاد کافئین در دوران بارداری حتی ممکن است خطر نقص‌هاي زایمان و سقط جنین را افزایش دهد، ادامه داد: مقدار کافئین در یک فنجان چای سبز، بسته به مقدار مصرف چای و مدت زمان خیساندن برگ‌ها متفاوت است .

کهنسال اضافه کرد: کاتچین ها در چای سبز ممکن است توانایی برای جذب آهن از غذاها را کاهش دهد؛ در حقیقت مصرف مواد داراي کاتچین در مقادیر زیاد ممکن است به کم خونی فقر آهن منجر شود .

او در حاليكه تاكيد دارد استفاده منظم و روزانه چاي سبز براي بسياري از افراد هيچ مشكلي به همراه ندارد، به افراد در معرض خطر كمبود آهن توصيه كرد كه اين نوشيدني را با فاصله‌ي يكساعته از زمان مصرف وعده‌هاي غذايي صرف كنند .

كارشناس تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: کاتچین موجود در چای سبز می‌تواند بر داروهای خاص تاثیرگذار بوده و اثربخشي آنها را كاهش دهد؛ مطالعات نشان مي‌دهد كه چاي سبز امكان دارد اثربخشي برخي داروهاي قلبي و فشارخون را مهار كرده و اثر برخي داروهاي افسردگي و اضطراب را كاهش دهد.

به گزارش ايسنا، چای سبز از برگ گیاه  Camellia sinensis مشتق شده است؛‌ اين ماده را مي‌توان به شكل دم‌نوش گرم يا سرد يا به شكل پودر مصرف كرد.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: