• سه شنبه ۱۹ دی ماه، ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۲
  • دسته بندی : شهرستان‌ها
  • کد خبر : 9610-284-5
  • خبرنگار : 04
  • منبع خبر : ----

کاهش 82 درصدی بروز تب مالت در 9 ماهه نخست امسال در ارسنجان فارس

رییس شبکه‌ی بهداشت و درمان ارسنجان   استان فارس گفت: تلاش کارشناسان مبارزه با بیماری‌های این مرکز و شبکه‌ی دامپزشکی شهرستان، میزان بروز بیماری تب مالت طی 9 ماه منتهی به ابتدای دی امسال شاهد کاهش 82 درصدی بروز تب‌مالت بوده‌ایم.

به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی شیراز، کورش قنبری، انجام اقدامات پیشگیرانه و همکاری مشترک مرکز بهداشت و دامپزشکی ارسنجان را در این موضوع دخیل دانست و گفت: نشست‌های آموزشی مدونی مطابق با جدول "گانت" در مدارس، مراکز سلامت و خانه‌های بهداشت با حضور دامداران، بانوان خانه‌دار و عموم مردم را در ماه‌های گذشته یادآور شد.

او همچنین از انجام قریب به بیست هزار مورد واکسیناسیون دام به همت دامپزشکی ارسنجان در شش ماه نخست امسال خبر داد و افزود: در این مدت علاوه بر این اقدامات، تست شناسایی تب مالت (بروسلوز) برای 650 راس گاو انجام شده است.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت ارسنجان نیز با یادآوری اینکه تب مالت یک بيماري عفونی مشترك بين انسان و حيوان است گفت: منبع عفونت در این بیماری، حيوان آلوده به ميكروب است و فرآورده‌های غذایی حیوانی نقش موثری در انتقال بیماری دارد .

اصغر اخوان نوع ميكروب بیماری تب مالت را بر حسب نوع حيوان آلوده به ميكروب اين بيماري متفاوت عنوان و اضافه کرد: گونه‌ی ميكروبي كه در بدن گوسفند و بزهای اهلی قرار دارد، به مراتب خطرناک‌تر از انواع دیگر آن است .

او از ارتباط مستقيم انسان با حيوان آلوده در مشاغلي مانند دامپزشكي و دامداری، استفاده ازگوشت و فرآورده‌هاي لبني آلوده، قرار گیری و تنفس در هوای آلوده محیط‌های نگهداری دام‌های آلوده را از راه‌های متداول ابتلا به تب‌مالت ذکر و اضافه کرد: امکان سرایت میکروب این بیماری از راه تماس کارکنان آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی با ميكروب، وجود دارد .

کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت ارسنجان، تب، درد عضلاني و مفصلي و احساس كسالت و خستگي را از مهمترین نشانه‌های وجود این بیماری برشمرد و گفت: مهترين نكته در روند بيماري تب مالت، دوره طولانی نهفتگی و پنهان بودن آن از چشم بيمار و پزشك و در نتیجه رشد بیماری در بدن بیمار است .

او اضافه کرد: تب مالت روی اعضای خون‌ساز بدن مانند مغز استخوان، گره‌های لنفاوی، کبد و طحال تاثیر می‌گذارد و احتمال دارد بيمار در مدت زمان طولاني، علایمي مانند تب، در زمان پيشرفت بيماري، نشانه‌های شديد‌تري مانند دردهاي عضلاني و مفصلي مداوم و احساس كسالت و خستگي شديد بروز مي کند.

این کارشناس با بیان اینکه در صورت کافی نبودن مراقبت و درمان، بیماری ممکن است مزمن شده یا معلولیت، عفونت قلب، استخوان، مغز یا کبد را به‌دنبال داشته باشد، توصیه کرد که فرآورده‌های دامی و لبنی مورد نیاز از مراکز مجاز تهیه و توزیع تهیه شده و قبل از مصرف شیرهای غیرپاستوریزه، این ماده به مدت 10 دقیقه درحالت جوشیدن نگه داشته شود تا خطر شیوع بیماری تب مالت، به صفر برسد .


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: