• شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه، ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۸
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 972-4376-5
  • خبرنگار : 04
  • منبع خبر : ----

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

مسمومیت با قارچ سمی را باید جدی گرفت

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید براینکه مسمومیت با قارچ‌های سمی را باید بسیار جدی گرفت، هشدار داد که خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی می‌تواند ناراحتی‌های شدید کبدی و کلیوی یا حتی مغزی ایجاد کند یا حتی موجب مرگ افراد شود.

به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، عبدالرسول همتی با بیان اینکه تمام قارچ‌های موجود در طبیعت، خوراکی نیست، گفت: نمی‌‌توان از روی ظاهر یا مزه‌ی قارچ‌های وحشی به خوراکی بودن آنها پی برد، تنها راه شناسایی آزمایشگاه است.

نشانه‌های مسمومیت با قارچ

او نشانه های زودرس مسمومیت با قارچ را شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق برشمرد و افزود: گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری نیز با آن همراه می شود که این علایم، اغلب چهار تا 24 ساعت بعد از خوردن قارچ بروز می یابد .

همتی مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی را نیز نشانه های دیررس مسمومیت با قارچ عنوان کرد که ممکن است طی روزها یا هفته ها بعد ظاهر شود .

نباید جلوی تخلیه معده فرد مسموم شده را گرفت !

همتی ضمن بیان اینکه در صورت هر گونه تردید نسبت به مسمومیت با قارچ، باید هرچه سریع تر فرد مسموم شده به بیمارستان انتقال یابد، تاکید کرد: نباید جلوی تخلیه معده فرد مسموم شده را گرفت .

او افزود: گاهی لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچ های سمی باقی مانده خارج شود و از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری شود .

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز توصیه کرد که برای پیشگیری از ابتلا به مسمومیت با قارچ، از چیدن، خریدن و مصرف قارچ های روئیده شده در طبیعت و کوه و دشت پرهیز و تنها از قارچ های خوراکی تولید شده در کارخانه های معتبر استفاده کرد .

پختن قارچ، سمی بودن آن را از بین نمی برد !

همتی افزود: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، خودداری از مصرف قارچ های روئیده در طبیعت است .

او تاکید کرد: سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی اجتناب کنیم .

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مردم خواست تا قارچ های پرورش یافته در کارخانه را طبق تاریخ مصرف، استفاده کنند و به دلیل وجود حشرات و باکتری ها، قارچ ها را قبل از مصرف باید به خوبی شست و به طور کامل پخت .

همتی گفت: افراد مشکوک به مسمومیت با قارچ می توانند در شیراز به بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) واقع در انتهای خیابان سمیه، روبروی هتل هما و در شهرستان ها به بیمارستان محل سکونت خود مراجعه کنند .


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: