• سه شنبه ۱۷ مهر ماه، ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۵
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 977-2576-5
  • خبرنگار : 04
  • منبع خبر : ----

آشنایی با ارزش غذایی تخم مرغ/
مصرف تخم‌مرغ به تمام افراد توصیه می‌شود

مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: تخم مرغ یک منبع غذایی کامل طبیعی است که پروتئینی با کیفیت بالا دارد؛ پروتئینی که 9 اسید آمینه ضروری در آن وجود دارد.

به گزارش ایسنا منطقه فارس، به نقل از علوم پزشکی شیراز، رضیه شناور با اشاره به اینکه نهم اکتبر، مصادف با هفدهم مهر، به نام روز جهانی تخم مرغ نامگذاری شده تا ارزش غذایی این ماده و اثر آن بر سلامتی، بیشتر معرفی شود، خاطرنشان کرد: تخم مرغ حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین و مواد معدنی ضروری برای هر انسانی است.

این متخصص تغذیه گفت: تخم مرغ بر کاهش وزن تاثیردارد و به واسطه داشتن کلسترول خوب و مغذی بودن، استفاده از آن برای افراد در تمام گروه های سنی توصیه می شود.

او با یادآوری اینکه مصرف تخم مرغ بر سلامت چشم اثرگذار است، گفت: مصرف تخم مرغ توسط زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و بزرگسالان سالم و همچنین کسانیکه در دوران پس از بیماری بسر می برند، ضروری است.

این کارشناس تغذیه اضافه کرد: در گروه‌هایی که به آنها اشاره شد، مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ منعی ندارد و حتی بعضا براساس نظر کارشناس، مصرف تعداد بیشتری هم توصیه می‌شود.

او با بیان اینکه در برخی شرایط باید در مصرف تخم مرغ ملاحظاتی را لحاظ کرد، گفت: به دلیل خواص ویژه و منحصر به فردی که در تخم مرغ وجود دارد، مصرف نکردن آن می تواند کمبود ترکیبات ضروری مثل «کولین»، «لوتئین» و «گزانتین» را به همراه داشته باشد.

شناور خاطرنشان کرد: نباید مصرف تخم مرغ در هیچ گروه سنی حذف شود بلکه باید در موارد محدودیت مصرف، مقدار مصرف آن با نظر پزشک معالج کاهش یابد

این کارشناس گفت: حتی در بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی تا حدود سه تخم مرغ در هفته نیز پیشنهاد می شود، در این صورت باید از خوردن غذاهای چرب و پرنمک نیز همراه تخم مرغ خودداری کرد و روش پخت تخم مرغ نیز بدون روغن صورت پذیرد که در این صورت نه تنها خطری ندارد، بلکه در این گروه های خاص مفید هم خواهد بود .

پرهیز از مصرف تخم مرغ خام

مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین توصیه کرد که از مصرف تخم مرغ خام به علت احتمال وجود آلودگی و احتمال بروز مسمومیت غذایی پرهیز شده و هنگام پخت هم هر تخم مرغ جداگانه شکسته و بعد به ظرف اصلی منتقل شود.

به گفته این کارشناس ارشد تغذیه، وجود لکه های خون و مویرگ های خونی، علامت نطفه دار بودن و رشد جنین است و مصرف چنین تخم مرغی هم از نظر شرعی و هم از نظر بهداشتی مصرف آن جایز نیست .

شناور ضمن بیان این مطلب که آب پز کردن از بهترین روش‌های طبخ تخم مرغ است، گفت: از نشانه های تازگی تخم مرغ آب پز این است که پوست از سفیده به سختی جدا می شود، اگر پوست به راحتی جدا شد، تخم مرغ کهنه است.

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: قرارداشتن زرده تخم مرغ در مرکز، نشانه تازگی این ماده غذایی است.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: